NederlandsFrancais    Bezoek ons op Facebook!

Eijsden

Eijsden is een dorp met een rijke historie en vele oude gebruiken en tradities. Ook toerisme staat hoog in het vaandel. Bezoek de prachtige Eijsder beemden of ga eens met het voetveer naar de overkant van de maas, naar België. Wij verwijzen u graag naar het VVV steunpunt in het Museum voor Familiegeschiedenis aan de breusterstraat 27 voor meer achtergronden van dit mooie dorp.

Vrienden van...


Bij Doen en Laten kunt u heerlijk overnachten in een sfeervolle kamer waarin het u aan niets ontbreekt. 's Ochtends kunt u zich laten verwennen door een uitgebreid ontbijt met diverse (zelfgemaakte) streekproducten. Voor de lunch kunt u een picknickdoos met heerlijke lekkernijen bestellen...

Voor meer informatie:

Wilhelminastraat 34
6245 AW Eijsden
043-7518195

www.doenenlateneijsden.nl


Dankzij een doordachte stijl en intieme sfeer is het Breusjterhofke de ideale gelegenheid voor een romatisch verblijf. Het is uw thuis weg van huis, ideaal voor een intiem weekendje, midweek of zomaar een dagje uit in het Limbrugse. de subtiele elegantie gekoppeld aan de functionaliteit maken uw verblijf buitengewoon comfortabel.

Voor meer informatie:

Von Geusauplein 25
6245 GC Eijsden
06-53542482

www.breusjterhofke.nl

La Dolce Vespa, Solex & Kickbike Verhuur Maastricht staat voor zorgeloos genieten; van een uurtje toeren tot een optrekkende dag. Een La Dolce Vespa, E-Solex en Kickbike Step huren doet u uitsluitend op de allernieuwste uitvoeringen, zoals Vespa's met een schone en zuinige 4-takt motor, of de trendy Eco-Solex met elektrische aandrijving. Zo combineert u nostalgie met hedendaags rijcomfort op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Dankzij de fluisterstille motoren geniet u bovendien optimaal van de prachtige omgeving...

Voor meer informatie:

Sint Gerarduseg 40
6224 LV Maastricht
043-6090705

www.ladolceverhuur.nl

Voor een actief of ontspannend meerdaags verblijf in de Belgische Voerstreek, is Laken & Servet een aangenaam vertrek- en eindpunt. Maar ook na een intensieve, zakelijke bijeenkomst is het prettig thuiskomen in Laken & Servet.

Shanta en Jorg Montforts geven u een warm welkom in hun 18e-eeuwse herenhoeve met sfeervol ingerichte gastenkamers. Hier geniet u optimaal van uw nachtrust … en de volgende ochtend van een smakelijk Voerens ontbijt.

Voor meer informatie:

Dorpsstraat 2
3790 Moelingen (België)
0032-4-3810308

www.laken-servet.be

Vlakbij het Natuurgebied de Eijsder beemden aan de Maas, ligt B&B C'est la Vie. In de monumentale Carré-boerderij wordt u hartelijk ontvangen door gastvrouw Martha Eijck. Tijdens uw verblijf zult u overnachten in het voormalige Bakhuis, waar vroeger het water voor het vee uit de waterput werd gepompt. Deze waterput is nu onderdeel van een van de twee kamers die de B&B telt. De kamers beschikken beiden over een luxe boxspring en hebben elk een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. In de ochtend kunt u genieten van een heerlijk vers ontbijt met pure streekproducten.

Naast de luxe en rust die B&B C'est la Vie u te bieden heeft, kunt u genieten van een ruime keuze aan uitstapjes naar het Heuvelland en de Bourgondische stad Maastricht, die op nog geen 6 km afstand gemakkelijk te bereiken is.

Natuur, rust, uiteenlopende activiteiten, cultuur en bovenal Bourgondisch genieten, C’est la Vie!

Voor meer informatie:

Catharinastraat 7
6245 LB Eijsden
06 30627898

www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/eijsden/c-est-la-vie/60327/

Bed & Breakfast 

C'est La Vie

Gelegen in het groene hart van Zuid Limburg ligt het charmante dorpje Eijsden. Aan de rand van Eijsden Ligt Bed and Breakfast Eijsden. U logeert hier op loopafstand van de kern van Eijsden en natuurgebied de Eijsder beemden. Onze kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals boxsprings, koffie/ thee, eigen sanitair en airco. Graag heten wij u welkom voor een ontspannen en relaxte vakantie.

Voor meer informatie:

J.S Bachstraat 24
6245 HA Eijsden
06-23121946

www.bedandbreakfasteijsden.nl

"We believe that well dressed men are more successful in life!"

In onze ogen zijn de well-dressed geloofwaardiger, overtuigender en charismatischer. Ons geloof in het creëren van een beter geklede wereld is wat ons elke dag energie geeft. We doen dit door mensen zich welkom, prettig en bijzonder te laten voelen en met onze merken trends te zetten. Wat we doen is kleding verkopen.

Enjoy a fashionable life!

Voor meer informatie:

Rechtstraat 65a
6221 EH Maastricht
043-8501986

www.hot-kitchen.nl

De ligging van B&B Verdesud, in de oude kern van Eijsden, is ideaal voor fiets- en wandeltochten in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland of het nabij gelegen België en Duitsland.

Liever winkelen of bourgondisch genieten van lekker eten en drinken? Bezoek het nieuwe winkelcentrum in het dorp Eijsden of een van de vele eetgelegenheden in de buurt.
Op een steenworp afstand ligt de historische stad Maastricht en binnen een half uurtje bent u ook in Valkenburg, Luik, Hasselt of Aken.

Voor meer informatie:

Raadhuisstraat 1
6245 ER Eijsden
06 108 029 93

www.verdesud.nl

"Lezingencyclus wereldreligies: van atheïsme tot christendom"

De tijd dat West-Europa vanzelfsprekend christelijk was, is voorbij. Als gevolg van veranderende omstandigheden en migratie kenmerkt de hedendaagse samenleving zich door een veelheid aan geloofsvarianten. Dit heeft tot voordeel dat mensen nu bewuster een persoonlijke levensbeschouwelijke keuze kunnen maken. Traditionele, kerkelijke godsdiensten zijn uit; andere stromingen, met name seculiere en oosterse, zijn in de mode. Maar wilt u uw opvattingen laten bepalen door modes? Of toch liever door kennis van zaken en inzicht in overeenkomsten en verschillen tussen de diverse levensbeschouwingen?
Als voor u dat laatste geldt, kom dan naar deze lezingencyclus. Daarin wordt u achtereenvolgens geïnformeerd over atheïsme, nieuwe spiritualiteit, boeddhisme, islam en christendom. Deskundige sprekers, allen bekend met zowel de door hen te behandelen stroming als het christendom, zullen u niet alleen op hoofdlijnen inleiden over de genoemde onderwerpen, maar ook hun eigen kijk daarop uiteenzetten. Tevens is er ruimte voor vragen en discussie. Hopelijk bevordert dit mede het onderlinge begrip en respect.

rooster
De lezingen vinden afwisselend op woens- en donderdagen plaats in de eerste helft van 2017.
* woensdag 15 februari 2017: atheïsme (Maarten Verkerk)
* donderdag 16 maart 2017: nieuwe spiritualiteit (Peter Flaton)
* woensdag 19 april 2017: boeddhisme (Martin Kamphuis)
* donderdag 18 mei 2017: islam (Hans Vernooij)
* woensdag 7 juni 2017: christendom (Everard de Jong)

Het bijwonen van de verschillende lezingen uit deze cyclus is gratis. Er is gelegenheid tot een vrijwillige bijdrage in de kosten (dit zijn met name reiskosten van de sprekers). Als uw belangstelling zich beperkt tot onderdelen van de cyclus, kunt u besluiten alleen deze onderdelen te volgen. Het is dus niet noodzakelijk de gehele cyclus bij te wonen.
Alle lezingen vinden plaats in de Wapenzaal van Museum Het Ursulinenconvent (adres: Breusterstraat 27, Eijsden) en starten om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur; museumcafé De Ursulinen is al eerder open). Vanwege het beperkt aantal plaatsen in deze locatie is het raadzaam – maar niet verplicht – om vooraf te reserveren. Dit kan per e-mail (adres: wereldreligies2017@gmail.com) of telefoon (nummer: 043 - 4092133). Gelieve in dat geval uiterlijk vijftien minuten vóór aanvang aanwezig te zijn. Voorafgaand aan de lezing, tijdens de pauze en na de sluiting kan men desgewenst (op eigen kosten) een drankje gebruiken in museumcafé De Ursulinen. U bent welkom!

extra informatie over sprekers
Prof. dr. Maarten Verkerk studeerde scheikunde, theoretische natuurkunde en filosofie in Utrecht. Hij ontving zijn doctoraat in technische wetenschappen aan de Universiteit Twente (1982). Een tweede proefschrift, over industriële organisaties, verdedigde hij in Maastricht (2004). Thans is hij bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan zowel de Technische Universiteit Eindhoven als de Maastricht University. De internationale werkervaring van professor Verkerk betreft niet alleen natuurkundig laboratoriumonderzoek, maar ook management van fabrieken en bestuur van de gezondheidszorg. In zijn talrijke publicaties en lezingen behandelt hij uiteenlopende onderwerpen, variërend van ethiek, film en feminisme tot verandermanagement. Zijn huidige lezing over atheïsme zal onder meer gaan over het gedachtegoed van Richard Dawkins en Alain de Botton.
---o---
Drs. Peter Flaton studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en algemene literatuurwetenschap aan de RU-Utrecht, alsmede oudheidkunde aan de VU te Amsterdam. Hij was leraar Nederlands en klassieken in het voortgezet onderwijs en doceerde historische (Nederlandse) letterkunde aan de Tilburgse Katholieke Leergangen. Hij sloot zijn onderwijsloopbaan af als bisschoppelijk gedelegeerde voor het voortgezet onderwijs in het diocees Roermond. In zijn lezing belicht hij de nieuwe spiritualiteit vanuit historisch perspectief.
---o---
Drs. Martin Kamphuis is opgegroeid in een humanistisch gezin. In zijn tijd als student psychologie verdiepte Martin Kamphuis zich in het boeddhisme. Tijdens een lange reis in Nepal en India volgde Martin intensieve meditatiecursussen en werd in 1982 boeddhist. Twee keer ontmoette hij de Dalai Lama, de geestelijke leider van het Tibetaans boeddhisme. In Nederland probeerde Martin het boeddhisme te integreren in de Westerse manier van leven. Hij leidde in Amsterdam een therapiecentrum op een boot, waarop hij onder andere rebirthing aanbood. Tijdens een wereldreis in 1990 werd Martin in Australië christen. Daarna vestigde hij zich met zijn vrouw Elke in Duitsland, waar hij theologie studeerde en het autobiografische boek "Weg van Boeddha" (2000/2002) schreef. Sinds bijna twintig jaar houdt het echtpaar voordrachten en seminars in universiteiten, gemeenten en andere instellingen, zowel binnen als buiten Duitsland. Deze voordrachten handelen over het verschil tussen het boeddhisme, het "new age"-denken en het christendom.
---o---
Priester Hans Vernooij, MA, studeerde filosofie en theologie aan het grootseminarie Rolduc te Kerkrade, de priesteropleiding van het bisdom Roermond. Daarna specialiseerde hij zich door het voltooien van de post-academische Masteropleiding in Spiritual Guidance, een curriculum aan de theologische faculteit te Tilburg. Sedert 1986 tot heden vervult hij op opeenvolgende plaatsen, meest recentelijk in de parochies van Sibbe en Scheulder, de functie van pastoor in het bisdom Roermond. Zijn jarenlange werkervaring en interesse in de huidige cultuur hebben hem ertoe aangezet zich te verdiepen in de studie van de islam en van daaruit meer in het bijzonder in de vergelijking van de islam met het christendom.
---o---
Mgr. dr. Everard de Jong volgde LTS metaal en MTS elektronica, gevolgd door het grootseminarie Rolduc, waar hij in 1982 diaken gewijd werd. Hij werd benoemd tot diaken-assistent in Maasbracht. De priesterwijding en de benoeming tot kapelaan in Maasbracht volgden in 1983. In 1984 ging hij filosofie studeren in Rome en in 1986 in Washington, DC, om daar in 1989 te promoveren op een proefschrift over de wetenschappelijke methode van de wetenschapper Galileo Galilei. Daarna werd hij benoemd tot inwonend docent aan het grootseminarie Rolduc en werd hij verantwoordelijk voor het jongerenpastoraat en de nieuwe evangelisatie in het bisdom Roermond. In 1994 ging hij in Maastricht wonen, als kapelaan aan de Sint-Servaasbasiliek, met behoud van zijn andere functies. In 1995 werd hij aldaar studentenpastor. Op 12 december 1998 werd hij benoemd tot hulpbisschop van Roermond, en verantwoordelijk voor de Diocesane Pastorale dienst. Binnen de landelijke bisschoppenconferentie is hij verantwoordelijk voor de pastorale zorg in gevangenissen en zorginstellingen.

Genieten in het zuidelijkste puntje van Nederland